banner

Elődöntő végeredménye 2012. 02. 18.

Szerző:
Tisztelt Diákok!

A verseny elődöntője lezárult, az esszék kiértékelése befejeződött.

Fontos! Az eredmények egyelőre nem hivatalosak. Amennyiben valamely csapat úgy gondolja, hogy a tesztjének javítása hibás, jelezze azt legkésőbb 02. 19., azaz vasárnap estig. Az eredmények már hivatalosak.

Az általatok beküldött esszék nem okoztak csalódást, a maga nemében mindegyik jó vagy kiváló színvonalú lett. Ugyanakkor természetesen kialakultak komoly különbségek is, melyek adódhattak abból, hogy melyik csapat milyen szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel tudta felvértezni magát a verseny korábbi megmérettetései során, vagy abból, hogy az elmúlt két hétben mekkora energiákat tudott az esszéírásra mozgósítani. Emellett kitűnt az is, hogy azoknak a csapatoknak, amelyek a kereskedés során nagyon passzívak voltak, kicsit nehezebb dolguk volt a többiekhez képest.

Az esszék értékelésénél igyekeztünk minél több szempontot figyelembe venni. Mint az elődöntőről szóló tájékoztatóban is írtuk, mivel minden csapat máshogy kereskedett, ezért természetesen nem várunk el ugyanolyan esszéfelépítést a csapatoktól. Ugyanakkor fontos a tématartás, a szakmai érvelés, a megfelelő ábra-és fogalomhasználat és – kisebb részben – a megfelelő szerkesztés és nyelvhelyesség is. Emellett külön kiemeltük az esetleges hivatkozások fontosságát és általában az idézés szabályainak betartását.

Maga az elért hozam nagysága nem volt része a értékelésnek. Egy-egy rövid szöveges értékelést hamarosan minden csapatnak küldünk.

A versenybe kb. 430 csapat regisztrált 2011. szeptembere-októbere folyamán. Úgy véljük, hogy gratuláció jár azon csapatok számára, akik Magyarország legtöbb diákját megmozgató pénzügyi témájú versenyén a 6-24. helyen végeztek. Reméljük, hasznos tapasztalatokra tettek szert és az értékpapírpiacok és ezen belül a tőzsde iránti fogékonyságukat a jövőben kamatoztatni fogják: akár egy másik verseny kapcsán, akár élesben.

A döntőbe nem jutott csapatok hamarosan kisebb ajndékcsomagra számíthatnak.

Mindezek után a következő eredmények születtek, amelyek egyelőre nem hivatalosak.

Nem hivatalos elődöntős eredmények

A táblázat alapján jelenleg a következő csapatok állnak továbbjutó helyen:

1. bond (Csány László Közgazdasági Szakközépiskola, Zalaegerszeg). A csapat tagjai: Vass Bernadett, Tornyos József és Dóra Péter, felkészítő tanáruk Tóth Béla.

2. Medvék a málnásban (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola és Gimnázium, Budapest). A csapat tagjai: Gungl Ádám, Hajnal Miklós és Pirityi Dávid Zoltán.

3. Költségdiktátorok (Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola, Eger). A csapat tagjai: Nagy Bence, Czifra Tímea és Tóth Szabina, felkészítő tanáruk Fehér Bence.

4. nici (Madách Imre Gimnázium, Budapest). A csapat tagjai: Győri Judit, Gergő Zoltán és Vastag Gergely, felkészítő tanáruk Varga Mária és Szemes Antal.

5. newdeal (Kecskeméti Református Gimnázium, Kecskemét). A csapat tagjai: Tamaskó Péter, Péczka László és Bozsik Marcell, felkészítő tanáruk Szabados László.

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük