banner

Balázs Marcell

Szerző:

Balázs Marcell, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulója a 2016/17-es tanév versenyén győztes „Fal Utca Rókái” csapat vezetője volt. A rövid interjúból (mely még a verseny közben készült) kiderül, hogy az eredmény nem a szerencsén múlt.

Egy év távlatából:

„Sziasztok!

Balázs Marcell vagyok, a 2016/2017-es KEBA verseny győztes csapatának egyik tagja, és szeretném elmesélni miért éri meg elindulni a versenyen.

A legelső, és talán legfontosabb előny már a verseny során megjelenik. Azzal, hogy 3 hónapon keresztül a világ tőzsdéin próbálkozhattok, páratlan előnyt ad kortársaitokkal szemben. A verseny szimulációja jobb, mint egy hagyományos demo számla, hiszen van tét, de mégsem kockáztattok valós tőkét. Így sokkal jobban el lehet sajátítani azt a pszichológiát, ami talán élesben is szükséges lesz a későbbiekben. Számunkra a verseny egy ilyen önismereti próba volt. Az elődöntős esszénket a következő sorokkal zártuk:”…idővel sokkal inkább figyelmen kívül hagytuk a piac ingadozásait, és megpróbáltunk arra koncentrálni, hogy hosszabb távon, ha igazunk lesz, úgyis  elérjük a  célárainkat.  Ezzel tehát a személyiségünk sokat fejlődött.  Azóta sokkal kevésbé hat ránk a stressz is.” Ezek a tanulságok nagyon fontosak voltak, és mind a mai napig azok. Már ezért megéri részt venni a versenyen.

Ha esetleg eljuttok a döntőbe, lehetőségetek nyílik egyrészt más hasonló érdeklődésű fiatalokkal megismerkedni, másrészt pedig a magyar szakma krémjével is találkozhattok. A döntő hatására számos részvevőt megismertem, akikkel most is nagyon jó kapcsolatban vagyok. A zsűri néhány tagját is sikerült megismernem, akik nagyon kedves és segítőkész emberek. Ha pedig ez nem lenne elég, belépést nyerhettek a KEBA Alumniba, melynek tagjai az elmúlt évek döntősei. Az Alumni rendkívül hasznos hálózat, ahol alapvető, hogy kölcsönösen segítjük egymást. Nem tudok olyat mondani, amiben ne tudnának segíteni.

Ha netán meg is nyeritek a versenyt, részt vehettek a 100 órás brókerképző tanfolyamon, ami több mint egy érdekes előadás sorozat. A tanfolyam komoly, versenyképes szakvizsga bizonyítványt ad, mely lehetőséget teremt arra, hogy ti is a befektetési szakmai szerves részeivé váljatok. Itt is remekül lehet networkolni, mind az oktatókkal, mind a többi hallgatóval.

Végső soron a KEBA verseny megadta nekem azt a hátteret, hogy magabiztosan tudjak nekivágni a jövőnek. Nem csak tudást adott, hanem kapcsolatokat, és sokat formált a személyiségemen is. Ha te is szeretnéd mindezt átélni, ne habozz, és jelentkezz az idei versenyre!”

(2018. október)

Cikkkategóriák:
Hall of Fame

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük