banner

GYIK

Szerző:


Gyakran ismételt kérdések

1. Hiába regisztráltam a www.kebaverseny.hu oldalra, nem tudok belépni.

Először is, a regisztráció során megadott emailcímre érkezik egy automatikusan generált levél, benne egy linkkel. Erre rákattintva lesz érvényes a regisztációtok. Ha nem kaptatok emailt, akkor próbáljátok meg újra, lehetőleg más emailcímmel, vagy jelezzétek a problémát a keba@brokerkepzo.hu címen.

2. A tőzsdei kereskedési felületet hogy tudom elindítani?

Miután érvényesítettétek a regisztrációtokat a www.kebaverseny.hu oldalon, jelentkezzetek be. Ekkor látni fogtok egy új modult, benne egy "Equilor regisztráció" gombbal. Az "eseménynaptár" regisztrációról szóló fejezete alapján töltsétek ki az adott cellákat. Ugyanazokat sz adatokat adjátok meg, mint amelyeket a www.kebaverseny.hu használatakor is tettétek. (Az Equilor regisztrációs rendszere nem ismeri a magyar ékezeteket és egyéb karaktereket, így itt csak ékezet nélküli betűket használjatok.)

3. Nem tudok belépni az Ilias-ba, nem tudom elindítani a tesztet.

A selejtező egyes részei az Ilias felületén lesznek elérhetőek, de csak az "eseménynaptár" szerint megadott időpontokban. (Az 1. e-book pl. október 18. és 22. között folyamatosan, az 1. teszt ugyanezen a héten, de csak a megadott időpontban.)

4. Nem világos, hogy az Equilor rendszere hogyan működik.

Javasoljuk, hogy nézd meg a honlapon található videókat (ET Videó menüpont alatt). Amire mindenképpen figyeljetek oda, hogy ha a tőzsdei megbízás típusa "limit" (ez az alapbeállítás), akkor olyan árat adjatok meg, amivel van esély az üzlet létrejöttére, ellenkező esetben nem fog létrejönni az üzletkötés. A nagy forgalmú részvényeknél egyszerűbb, ha a megbízás típusát átállítjátok piacira – ekkor biztos, hogy létrejön az üzlet.

Amennyiben az Equilor regisztrációval, majd a rendszer használatával probléma merülne fel, jelezd az üzenőfalon, illetve az alábbi címeken:

keba@brokerkepzo.hu

bence.saaghy@equilor.hu

06 30 323 6263

5. Lehet már a verseny kezdete, azaz október 19. előtt is vásárolni részvényeket?

Igen, lehet. Pont azért tettük elérhetővé, hogy tudjatok gyakorolni, ismerkedni a felülettel. Okt. 19-re visszaáll az alapállapot, az 50.000 USD-s egyenleg és a vásárolt részvényeitek is eltűnnek a számlátokról.

6. Pont három diák kell egy csapatba?

Igen, pont három diák. Ha még csak ketten vagytok, mindenképp szerezzetek valakit. (Akár ezen az oldalon, az üzenőfal segítségével, de kérjétek a tanáraitok segítségét is.)

7. Kötelező, hogy a csapattársaim az osztályomból, vagy az iskolámból kerüljenek ki?

Nem, nem kötelező, bárki lehet a csapattársad, aki középiskolás és még nem rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal  – az természetesen nem gond, ha ez előrehozott érettségi. Persze a közös munka szempontjából előnyös, ha a három csapattag nem az ország három egymástól távoli pontján lakik, bár az internet segítségével így is könnyen tudjátok tartani a kapcsolatot.

8. A felkészítő tanár csak az iskolában tanító tanárom lehet?

A "felkészítő tanár" cellába természtesen annak a személynek a nevét írjátok be, akit szeretnétek. Ez lehet az iskolában tanító tanárotok, lehet egy másik iskolában tanító tanár, de lehet akár nem tanárként dolgozó személy is (pl. a pénzügyi szakmában dolgozó ismerős vagy rokon). Ez esetben kérjük, hogy a felkészítő tanár nevének megadása mellett adjatok meg egy iskolai kapcsolattartót is. Azaz két nevet adjatok meg.

9. Az Equilornál csak részvényekre tudok üzletet kötni?

November 19-ig igen. Utána aktiváljuk az egyéb lehetőségeket is (határidős termékek, short lehetőséggel is).

10. Kötelező a teszteken, szimulációkon és a tőzsdejátékban is részt venni?

A verseny szempontjából praktikusan megközelítve: az elődöntőbe be lehet jutni több módon, de egy szabály mindenképp érvényes: csak az juthat be az elődöntőbe, aki a selejtező mindkét ágában tevékenyen részt vesz.

11. Hogyan tudom a regisztráció során megadott adatokat (pl. felhasználónév, csapattag neve) megváltoztatni?

Írj emailt és igyekszünk megoldani.

12. Hogyan tudok határidős termékekkel kereskedni?

A felső menürendszer bővült egy új menüponttal (Futures). Itt és az abban llévő linkekre kattintva böngészhetsz információkért. Ha nem találsz választ, írj Saághy Bancének (Equilor).

13. Hány csapat jut tovább a selejtezőből?

Az eredeti terv szerint összesen 10, mégpedig a következő módon: Az "ilias-os" (teszt, kvíz, szimuláció) ranglista elő 3 helyezettje, az Equilor felületén zajló hozamverseny első 3 helyezettje, valamint egy később részletezett módon kiszámított összetett állás első 4 helyezettje. Mivel azonban a versenyre lényegesen többen jelentkeztek, mint a korábbbi években, ezért az elődöntőbe nem 10, hanem 20 csapat kerül (az arányok megtartása mellett).

 

A GYIK az észrevételek alapján folyamatosan frissül. Amennyiben sem itt, sem az eseménynaptár modul adott menüpontjában sem kapsz választ, a kérdésedet felteheted a következő helyeken:

keba@brokerkepzo.hu

karpatiii@freemail.hu

Mindkét címre küldjétek el!

Üzenőfal

06 70 222 4240

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.