banner

Koós Jonathán

Szerző:

Koós Jonathán, a 2010/11-es tanév egyik győztese az elnyert nyári gyakorlatról:

 
 
 
Az 5 napos szakmai gyakorlat az Equlior Befektetési Zrt.-nél roppant izgalmasan és gyorsan eltelt. Az első nap körbevezettek minket a főhadiszálláson belül, majd az egyes divízióvezetők bemutatták a saját részlegüket, illetve hasznos tanácsokkal láttak el bennünket a jövőnkre nézve. A második, harmadik napon az elemzési részleg munkáját követhettük közelebbről, olykor saját ötletekkel segítettük az elemzéseket. Majd csütörtökön a deviza desk következett. Itt betekinthettünk egy deviza trader mindennapjaiba, ami az átlagnál is pörgősebb telt ekkor, hiszen óriási volatilitások voltak a piacokon, a svájci frank árfolyama rekordokat döntött. Az utolsó nap folytattuk a munkát az elemzésen és a deviza desknél, illetve a back office munkájáról is átfogóbb képet kaptunk.
A rengeteg elméleti tudás mellett, olyan kirívó gyakorlati példákat láthattunk a “másik oldalról”, mint OTP felfüggesztés, -6% és +4% DOW záróárak, 270 forintos svájci frank, 1800 dolláros aranyár.
Összeségében rengeteget tanultunk/tanítottak nekünk ezen a héten, alaposabb tudást szereztünk a tőkepiacok ezen szereplője szemszögéből.
 

 

 

 

 

Cikkkategóriák:
Élménybeszámolók

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük