banner

Türelem és kockázatkezelés

Szerző:

Tisztelt Diákok!

Mottó: nem 3 hét alatt kell megnyerni a versenyt – a tőzsdejáték január közepéig tart!

Teljesen természetes, ha nem minden világos – hiszen most kezdtek el ismerkedni a tőkepiacok világával. Ráadásul már most előrébb tartotok, mint a legtöbb (átlag)magyar !

Részvénykereskedésnél több stratégia létezhet, itt a daytrade és swingtrade mellett mellett könnyen befutó lehet akár egy három hónapos „buy&hold stratégia” is. Azaz elképzelhető, hogy átmeneti veszteségek után az adott befektetés busás hozamot hoz. Itt „ki lehet ülni” a rossz időszakot, bízva egy jobb periódusban (ami vagy jön, vagy nem). A kezdő befektetőknek mindenképp azt javasolják, hogy első befektetésként inkább részvényt, mintsem különböző származékos termékeket vegyenek.

A tőkeáttételes kereskedés során ugyanakkor a kockázatkezelésnek még nagyobb súlya van, mint a „sima” részvénykereskedésnél. Azaz aki a forexnél/CFD-nél/futuresnél pl. a teljes tőkét teszi fel egy 50X-es tőkeáttételű „rulettre” és ráadásul nem használ stop losst (vagy a kockázatkezelés más módjait), az könnyen elveszítheti a teljes vagyonát és így már a verseny első részében kiszállhat a küzdelemből.

Ha csak egyszer is megsérted a stop loss könyörtelen betartásának szabályát, elveszett ember vagy. Nem azért, mert nem jöhet be egyszer, kétszer, tízszer, nem jöhet be akár évekig, és sosem sikerülhet épp e szabály áthágásával kimászni a csávából, hanem azért, mert életveszélyes megszokáshoz vezet. Nem azért rakom el a gyerek elől a kést, az ollót és a baltát, mert okvetlen levágja vele a kezét, hanem azért, mert esélyt sem akarok adni a jóvátehetetlen katasztrófának

http://vakmajom.hu/?doc=stoploss

A kockázatkezelésről és a STOP beállításokról lásd a jobb oldali modulban elérhető videókat!

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük