banner

Tőzsde-kvíz játékszabály

Szerző:

Tőzsde-kvíz játékszabály

A kvíz győzteseinek névsorát a 2012. 10. 19-én publikáltuk a honlapon. Részletek az „Eredmények” modulban.

A játékban a pénzügyi / tőzsdei ismeretekkel kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolniuk a játékosoknak. Egy játék során összesen 15 kérdésre kell választ adni, három témakörben.

A kérdések játékonként változnak, egy kérdés-adatbankból véletlenszerűen dobja fel őket a program.

A játékosok a klasszikus videojátékokhoz hasonlóan „életekkel” rendelkeznek. A játék kezdetekor két életünk van. Ha egy kérdésre rosszul válaszolunk, vagy elfogy a kérdés megválaszolására szánt idő, elvész egy életünk. Egy szint hibátlan teljesítésekor plusz egy életet kapunk. Kérdésenként 30 másodperc áll rendelkezésre.

A játék nem állítható meg, szünetet a játékosok az egyes szintek befejezésekor kaphatnak. Ha az összes életünket elveszítjük, vagy az összes kérdést megválaszoltuk a játék véget ér, az eredményünket kiírja a program, ezt megoszthatjuk barátainkkal Facebookon. Ha sikerült korábbi rekordunkat megdönteni, akkor az új eredményt a játék eltárolja.

Témakörök: vállalatok, érdekességek, tőzsde.

A játék két csoportban zajlik, a két csoport nyereményei:

14-19 éves korosztály:- a legjobb eredményt elérő diákok az XTB Magyarország „arany” pendrive-ját kapják

20+ éves korosztály: Taleb: A fekete hattyú c. könyve.

A kvíz 2012. 09. 20-án indul, az eredményhirdetésre várhatólag 2012. 10. 19-én kerül sor. Ekkor a játék ideje alatt legmagasabb pontszámot elérő játékosok megkapják a nyereményüket. Amennyiben holtverseny alakul ki, abban az esetben a szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a nyereményeket sorsolás útján osszák ki.

A szervező (KEBA) dönthet úgy, hogy a kvízt hamarabb lezárja (pl. ha már több játékos is elérte az elméleti maximum pontszámot), ebben az esetben is kiosztásra kerülnek a meghirdetett nyeremények.

A kvíz publikálását követően hamarosan elérhető lesz a „Beshortolt ábrándok” című kalandjáték is.

A kvíz nyereményeire nem jogosultak a KEBA munkatársai, a kvíz korábbi tesztelésében közreműködő személyek, valamint szintén nem jogosultak a KEBA együttműködő partnerei, bármilyen eredményt is érnek el.

A kvízsor összeállításában segítséget nyújtott a KEBA régi versenyzője, Koós Jonathán is, akinek ezúton is köszönetet mondunk.

Adatkezelési nyilatkozat

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük