banner

tájékoztató a tőzsdejátékról

Szerző:

Tőzsdejáték


A beérkező észrevételeket figyelembe véve a tőzsdejáték következő napjain nem 18 00-ig, hanem másnap reggel 9-ig (BÉT nyitásig) lehet feltölteni a a tőzsdejátékkal kapcsolatos két file-t (az adatokat tartalmazó excel és az indoklást tartalmazó word file-t).

A két file-t a feltöltés mellett – a biztonság kedvéért –  küldjétek el a keba@brokerkepzo.hu címre is!

Az előző alkalmakhoz hasonlóan, a tőzsdejátékkal kapcsolatos letöltendő excel tábla 17 óra után pár perccel lesz elérhető.

 

A Tőzsdejáték következő időpontja: 2010. 01. 20


 

 

A Tőzsdejáték szabályai

  1. A csapatok kéthetente kapnak virtuálisan 1-1 millió forintot, amelyből megadott értékpapírokból kiválasztva kell kialakítaniuk egy portfóliót; az összeállítást röviden, maximum egy oldal terjedelemben indokolják is. A csapatok teljesítménye periódusonként, azaz kéthetente értékelésre kerül, göngyölítő elv alapján, azaz az első periódus végén az első periódus, a második periódus végén az első két periódus teljesítménye számít és így tovább.
  2. A csapatok a BÉT-en szereplő részvényekből vásárolhatnak, tetszőleges mennyiségben (de alkalmanként maximum 1 millió forintért). Az 1 millió forintot fektethetik egy részvénybe is, de feloszthatják akár 24 felé is, tetszőleges arányban. Alkalmanként a kapott pénzt mindenképpen el kell költeniük (technikai okok miatt minimum 999.000 forintot, de maximum 1 millió forintot). A valós tőzsdézés kapcsán felmerülő jutalékoktól eltekintünk. Igyekezzetek az 1millióhoz minél jobban közelíteni: a maradék „aprót” ugyanis nem tartjuk nyilván!
  3. A BÉT-en szereplő részvények közül az alábbiakból vásárolhattok:

AAA, ANY, DANUBIUS, ECONET, EGIS, FHB, Fotex, GSPARK, MOL, MTELEKOM, ORC, OTP, PANNERGY, PHYLAXIA, Rába, RFV, Richter, SYNERGON, TVK, ZWACK, ÉMÁSZ, FREESOFT, GENESIS, HUMET, TVNETWORK

A tőzsdejáték indulása: 2009. december 02.  17 00 – 18 00
A tőzsdézés időpontjai: 2009. december 02, december 16, 2010. január 06, január 20, február 03.
A tőzsdejáték vége: 2010. február 17

 

Részletesebb információk a Budapesti Értéktőzsde oldalán:

http://www.bet.hu/topmenu/kereskedesi_adatok/azonnali_piac/reszvenyek

4. Javasoljuk, hogy már december másodika (ill. az egyes kijelölt napok) előtt igyekezzetek végiggondolni, hogy milyen részvényeket akartok beszerezni, hiszen december másodikán (16-án, stb) már vásárolni kell!

5. Informálódáshoz javasoljuk az alábbi újságokat:

portfolio.hu

napi.hu

világgazdaság.hu

http://www.tozsdeforum.hu/

http://finance.yahoo.com/

4. A technikai részletekről (a vásárlás menete, az ezzel kapcsolatos adatok feltöltése, kezelése, stb) lásd a Hogyan kell beküldeni a selejtező feladatait? című menüpontot!


 

Még egyszer, igyekezzetek folyamatosan készülni, nehogy úgy viselkedjetek aztán, mint az alábbi „szakértők”:

 

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük