banner

Tájékoztató a harmadik tesztről

Szerző:

3. teszt: 2010. február 03

 

A teszt 20 kérdést fog tartalmazni, mindegyik kérdésnél négy megadott válaszlehetőségből kell kiválasztani az egyetlen helyes választ.

 

A teszt hasonló témájú lesz, mint a második forduló, azaz a teszt értékpapírokkal (főként részvényekkel, kötvényekkel, befektetési jegyekkel) kapcsolatos kérdésekből fog állni, kitérve a világ tőzsdéire és a BÉT-re, ezen kívül tartalmazni fog alapvető, értékpapírokkal kapcsolatos számításos feladatokat is. (pl. kamat- vagy hozamszámítás, P/E, osztalékhozam, stb.). Ezen kívül a válsággal és egyéb aktualitásokkal kapcsolatos kérdésekre is számíthattok.

 

A harmadik forduló tesztfeladatsora február 3-án, 15 00-tól 16 30-ig lesz elérhető; a megoldásokat 16 30-ig kell feltölteni.

 

A felkészüléshez javasolt szakirodalom:

Ugyanaz, mint az első két fordulóban, természetesen, ha rendelkezésetekre áll más, hasonló témájú, nyomtatott vagy online munka, használjátok fel azokat is.

Emellett, igyekezzetek minél jobban követni a sajtót (lásd a "Link-és könyvajánlót"), mivel a 3. teszt kérdései között sok aktualitás lesz majd!

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük