banner

Szimuláció 2012

Szerző:

1. szimuláció (2012. november 21. 15-17 óra)

 
Az tesztforduló után sor kerül a selejtező egyik leglátványosabb fordulójára: az interaktív videós szimulációra. A szimuláció első részével 2012. 11. 21-én, a második résszel pedig 2012. 12. 12-én fogtok tudni játszani.
 
A szimulációt ugyanúgy tudjátok majd elérni, mint a tesztet: az Ilias felületen, amit a „Belépés a játékfelületre” gombra kattintva tudtok elérni, ott pedig a már ismert „KEBA Verseny 2012/2013” mappán belül a „Fundamentum” gombra kell majd kattintani.  Javasoljuk, hogy még a forduló előtt játsszátok végig a 2011-es szimulációt (KEBA Akadémia menüpont -> 2011 Szimuláció 1), próbáljátok ki a gombokat, ismerkedjetek a felülettel.
 
A történetről:
 
Zolitól, a fiatal brókertől kér tanácsot a még középiskolás István (és csinos nővére, Kata), hogy a váratlanul István ölébe hullt pénzzel mit is kezdjenek.

 
 

A történetben fontos szerephez jut még Zoli mentora, Bandi bá’ és Varga Tamás, a kissé lecsúszott guru.
 
A történet bizonyos pontjain Zoli nevében döntenetek kell a felajánlott három lehetőség közül. Többnyire a legjobb megoldásért 1, a kevésbé jóért 0,5, a rossz válaszért 0 pont jár majd, de előfordul olyan döntési pont is, ahol két egyformán jó választás is lehet.
A program a döntéseiteket menti és pontozza, így a szimuláció eredményét a döntéseitek helyessége fogja meghatározni. A pontszámokat NEM fogjátok látni, ezt csak a forduló lezárta után tudhatjátok meg.

Ha egy adott ponton nem vagytok biztosak a helyes válaszban, a döntési pont előtti jelenetet ismét lejátszhatjátok a képernyő alján látható visszajátszás gomb segítségével. De vigyázzatok: a döntéseket viszont nem lehet visszavonni! (Azaz itt az egyes döntéseket nem lehet majd többször is megerősíteni, mint a tesztforduló alatt.)

 
A sikerhez nemcsak szakmailag kell felkészültnek lennetek, hanem az ügyfél igényeit, céljait is meg kell értenetek, elmerülve a pénzügyek világában és minél korrektebb és komplexebb módon kell őt tájékoztatni.

 
A felkészüléshez javasolt irodalmak listája a honlapon az „Ajánló” menüpont alatt olvasható. Célszerű az ajánlott online újságokkal is ismerkedni. Külön felhívjuk a figyelmeteket, hogy a verseny egésze alatt hasznos segítség lesz az oldalunkról elérhető két e-book  „Mibe fektessünk”, „Részvényvásárlás” címekkel.
Az e-book-ok képregények, két fiatal, Laci és Zsanett kalandjait mesélik el. Az egyes fejezeteket tetszőleges sorrendben is megnézhetitek (a program nem tiltja), de javasoljuk, hogy sorrendben haladjatok.
Minden képhez tartozik szöveges tartalom is, ezeket a dialógusok aláhúzott szavaira kattintva éritek el. Érdemes ezeket is végigolvasni, hiszen a  és a szimulációk helyes kitöltéséhez hasznos segítséget nyújthatnak (aki már korábban átböngészte, az az 1. tesztforduló alatt is találkozhatott olyan kérdésekkel, amit az e-book alapján könnyen megválaszolhatott).
 
Javaslatok, tippek a készülés módjára:
  • Nem kell mindenkinek mindent elolvasni! Osszátok fel a tananyagot egymás között, de kezdjétek el időben!
  • A kiadott anyagokat áttanulmányozni érdemes, de nem szükséges A-tól Z-ig megtanulni. A forduló alatt ezeket (és bármely más forrást) használhatjátok.

Figyelem: Informatikai biztonsági okokból erősen javasoljuk, hogy a szimulációt csak egy gépen indítsátok el!

Próbáljátok ki mindezt azon a gépen is, ahol élesben is játszatok majd. Bármely átlagos iskolai gép megteszi, de itt egy link, amivel ellenőrizhetitek az: http://keba.aleasgroup.com/test/. Hasznos az előzetes ellenőrzés (az adott gépen megfelelően friss böngésző és Flash Player található-e). Ne feledjétek: hangfalakra is szükség lesz!

A szimuláció gondolkodás nélküli végigkattintgatásához kb. 20-30 perc szükséges. A játékidő hossza így attól függ, hogy a 16 döntési pontnál mennyit tanakodtok (a tavalyi tapasztalat szerint a szimuláció kb. annyi időt igényel, mint egy tesztforduló).

Kérdés esetén:

 – Szervezési ügyekben:

keba@brokerkepzo.hu

06 70 222 4240

 – Informatikai ügyekben:

helpdesk@aleasgroup.com

06 (1) 909 1164

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük