banner

A döntő feladatai

Szerző:

A döntő feladatai

A döntő feladatsorának összeállítása során törekedtünk arra, hogy igyekezzünk – amennyire lehet – az értékpapírpiacok és a tőzsdék világának sokszínűségét megjelentetni.

A döntő első részében a diákoknak az elődöntőre elkészített, "Találkozásom a tőkepiacokkal" című, a saját tőzsdei kereskedésük történetéről szóló esszéjüket kellett egy 10 perces prezentáció keretében megvédeniük, illetve ezután a zsűri ezzel kapcsolatos kérdéseire válaszolniuk. A zsűri tagjai voltak: Mátrai Károly (KELER), Saághy Bence és Kuti Ákos (Equilor), Martin Hajdu György (KEBA), Mohai György (BÉT vezérigazgató), Réz Éva (BÉT), Baranyi Gergyely (Erste Befektetési Zrt.).

Rövid szünet után a döntő a vetélkedővel folytatódott, mely egyaránt tartalmazott írásbeli és szóbeli jellegű feladatokat és egyszerre igényelt elméleti és gyakorlati jellegű ismereteket, különös tekintettel a piaci aktualitásokra. Néhány feladattípus, a teljesség igénye nélkül: feleletválasztós kérdéseket tartalamzó teszt, aktuális piaci értékek ismeretét igénylő "tippelés", tőzsdetörténelem, kitérve a 2007-ben kezdődő válságra. Sor került egy újabb nagyobb lélegzetvételű beszélgetésre a zsűri tagjaival és természetesen a tőzsdézéshez szorosan kapcsolódó értékpapírszámtan sem maradhatott ki a feladatok közül.

A döntő eredményéről a címlapon található cikk tájékoztat.

 

 

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük