banner

2010/11

Szerző:

A 2010/11-es tanév során a verseny a következő részekből épült fel:

1. SELEJTEZŐ

A selejtező három típusú feladatból állt. A feleletválasztós teszteken kívül a diákoknak interaktív szimulációkat kellett megoldaniuk, az Equilor által biztosított onlinr tőzsdei platformon pedig a cél az volt, hogy az októberben megkapott 50.000 USD-t minél jövedelmezőbb módon fektessék be a diákok.

2. ELŐDÖNTŐ

Az elődöntőbe a 25 legjobb csapat került, ott egy esszét kellett írniuk az alábbi témában: "Találkozásom a tőkepiacokkal". Emellett még egy online teszt igyekezett rostálni az egyébként nagyon erős mezőnyt.

3. A DÖNTŐ

A döntőbe a selejtező és az elődöntő pontszámai alapján a legjobb 5 csapat került. A döntő helyszíne a Nemzetközi Bankárképző Központ épülete volt, ahol a Mohai György (BÉT-vezérigazgató) által vezetett zsűri előtt kellett a csapatoknak "megvédenie" egy prezentáció keretében az esszéjüket, majd egy vetélkedő keretében kellett bizonyítaniuk a tudásukat.

Figyelem: Az idei verseny szerkezete a tavalyitól eltér, az idei versenyről az eseménynaptár modul egyes pontjai, vagy a Versenyszabályzat alapján tájékozódhattok.

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük