banner

2. szimuláció december 08. 15-18 óra

Szerző:


Tisztelt Diákok!
 

December 08-án kerül sor a 2. szimulációra.

A 2. szimuláció ugyanúgy videós technikával készült, mint az 1. szimuláció, de tartalmilag most más jellegű lesz. Ezúttal nem egy tárgyalóteremben kell kiszolgálni az ügyfél igényeit, hanem egy tv-híradóban látott hírekre kell majd megfelelően reagálnotok.

A szimuláció menete a következő lesz:

1. A játékban adott gazdasági és pénzügyi hírekre kell reagálnotok, mégpedig hosszú távú befektetési szempontok alapján. Összesen tíz alkalommal kell döntést hoznotok, mégpedig úgy, hogy a felkínált 5 befektetési lehetőség közül kell kiválasztanotok a legjobbat.

2. Az egyes híreket egy tv-stúdióban nézhetitek meg, majd a hírt szöveges módon is megjeleníthetitek. Miután kellően értelmeztétek a hírt és sikerül eltalálnotok az adott hírhez leginkább illeszkedő válaszlehetőséget, 2 pontot, ha a döntésetek jó, de nem a legjobb, akkor 1 pontot kaptok. Lesznek olyan válaszlehetőségek is, amelyek nem függnek össze a hírrel, ezért 0 pont jár, de ha a hírhez kapcsolódó folyamatokhoz képest ellenkező irányú pozíciót vesztek fel, akkor az sajnos -1 pontot jelent!

3. Az egyes hírek nem függnek össze, azaz nem egy portfoliót kell építenetek, hanem minden egyes szituációra az adott hír, vélekedések alapján kell reagálni.
 
4. A reagáláskor az egyes szövegekben megadott híreket és vélekedéseket kell figyelembe venni. Megfelelő indoklással, speciális esetek idézésével ugyan szinte minden lehetőséget meg lehetne indokolni, de mi az egyes makrogazdasági, vállalati, pénzügy-politikai fejlemények kapcsán az általános esetekre gondolunk. Néhány döntés így is alapos mérlegelést kíván, de vigyázzatok, nehogy túlkombináljátok a választ!
 
5. A szimuláció folyamán a megszerezhető pontszám 20 pont. A tíz döntésre két óra áll rendelkezésetekre.
Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük