banner

1. teszt (2013. 11. 06.) eredményei

Szerző:

Sikeresen lezajlott a verseny 1. fordulója, ami jellemzően általános pénzügyi kérdéseket tartalmazott és partnerünk, a Pénziránytű Alapítvány tananyagára épült, de emellett tartalmazott már az értékpapírokra és a tőzsdére vonatkozó kérdéseket is. Bizonyára felismertétek a Facebook-oldalunkon futtatott Tőzsde-kvízből átemelt feladatokat is.

Az 1. fordulót 9 csapat hibátlanul teljesítette, közölük kerül ki a forduló nyertese, a fordulónyereményre jogosult csapat. A nyereményt a Pénziránytű Alapítvány biztosítja. Változás a kiíráshoz képest, hogy nemcsak egy, hanem három csapat is megkapja a díszalbumot, a diákok és a felkészítő tanárok egyaránt. (További részletek hamarosan!)

FRISS: A 2013. november 06-i első fordulót sok csapat hibátlanul teljesítette, közülük leggyorsabb a Pindurpandúr csapat volt a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Középiskolából. A csapat tagjai: Kővári Dominika, Leskó Lilla, Tóth Nikoletta, tanáruk: Vargáné Langa Éva. Mindegyikük nyereménye egy díszalbum partnerünk, a Pénziránytű Alapítvány felajánlása révén. Gratulálunk!

A második és a harmadik leggyorsabb csapat:

2. NYÉK_201690 a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Középiskolából.
A csapat tagjai: Huszti Viktória, Sebők Bernadett, Simon Bernadett Viola, tanáruk szintén Vargáné Langa Éva

(Úgy tűnik, hogy Hatvan az ország egyik fontos tőkepiaci központja…:)

3. Lukács 035362 a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumból. A csapat tagjai: Bencze Balázs, Mocsáry András, Oláh Márton, számukra külön gratulálunk azért is, mert felkészítő tanár nélkül voltak képesek a kiváló teljesítményre.
 
A második forduló (2013. 11. 27) szintén általános pénzügyi témájú lesz, de szintén tartalmaz majd befektetésekkel, tőzsdével kapcsolatos kérdéseket. A felkészülés során az „Ajánló” menüpontot figyeljétek majd, ahol az 1. fordulóhoz hasonlóan most is szerepeltetünk majd néhány szakirodalmat és témát, amely segíthet.

Ne feledjétek, a sikeres tesztmegoldás nem helyettesíti a tőzsdei kereskedést. Minél hamarabb vágjatok bele, már csak azért is, mert a verseny későbbi részein (3-4. selejtezőforduló, elődöntő, döntő) egyre több tőzsdével és tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos feladatra számíthattok.

1. teszt (2013. 11. 06.) eredményei

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük