banner

1. Szimuláció (2011. november 9.)

Szerző:

1. szimuláció (2011. november 9. 15-19 óra)

 
Az október 26-i tesztforduló után sor kerül a selejtező egyik leglátványosabb fordulójára: az interaktív videós szimulációra. A szimulációt ugyanúgy tudjátok majd elérni, mint a tesztet: az Ilias felületen, amit a „Belépés a játékfelületre” gombra kattintva tudtok elérni, ott pedig majd a "KEBA Szimuláció 2011" gombra kell majd kattintani. (A gombot természetesen csak a forduló alatt láthatjátok.) Javasoljuk, hogy még a forduló előtt játsszátok végig a 2010-es szimulációt (Keba Versenyszimuláció 1), próbáljátok ki a gombokat, ismerkedjetek a felülettel.
 
Szerepetek szerint pénzügyi tanácsadók lesztek egy brókercégnél (a képen a jobb oldalon látható úriember személyesíti meg a játékost). A munka lényege, hogy az ügyfél igényeit feltérképezve a számára legjobb befektetési lehetőségeket kell megtalálni, illetve, a kérdésere a legszakszerűbben kell(ene) válaszolni.
Három szereplőtársatok lesz a történetben: egy nagytudású bróker, aki tapasztalatánál fogva tanácsokkal segít benneteket, egy magabiztos gyakornok, aki nézeteit lépten-nyomon kifejti, és egy üzletasszony, aki az ügyfeletek lesz.
A történet bizonyos pontjain döntenetek kell a felajánlott három lehetőség közül. Többnyire a legjobb megoldásért 1, a kevésbé jóért 0,5, a rossz válaszért 0 pont jár majd, de előfordul olyan döntési pont is, ahol két egyformán jó választás is lehet.
A program a döntéseiteket menti és pontozza, így a szimuláció eredményét a döntéseitek helyessége fogja meghatározni. A pontszámokat NEM fogjátok látni, ezt csak a forduló lezárta után tudhatjátok meg.

Ha egy adott ponton nem vagytok biztosak a helyes válaszban, a döntési pont előtti jelenetet ismét lejátszhatjátok a képernyő alján látható visszajátszás gomb segítségével. De vigyázzatok: a döntéseket viszont nem lehet visszavonni! (Azaz itt az egyes döntéseket nem lehet majd többször is megerősíteni, mint a tesztforduló alatt.)

A sikerhez nemcsak szakmailag kell felkészültnek lennetek, hanem az ügyfél igényeit, céljait is meg kell értenetek, elmerülve a pénzügyek világában.

 
A felkészüléshez javasolt irodalmak listája a honlapon az „Ajánló” menüpont alatt olvasható. Célszerű az ajánlott online újságokkal is ismerkedni. Külön felhívjuk a figyelmeteket, hogy a verseny egésze alatt hasznos segítség lesz az oldalunkról elérhető két e-book ("Belépés a játékfelület" gombra kattintva) – "Mibe fektessünk", "Részvényvásárlás" címekkel.
Az e-book-ok képregények, két fiatal, Laci és Zsanett kalandjait mesélik el. Az egyes fejezeteket tetszőleges sorrendben is megnézhetitek (a program nem tiltja), de javasoljuk, hogy sorrendben haladjatok.  helpdesk@aleasgroup.com címre vagy hívjátok a 36-1-501-4260 számot.
 
Minden képhez tartozik szöveges tartalom is, ezeket a dialógusok aláhúzott szavaira kattintva éritek el. Érdemes ezeket is végigolvasni, hiszen a  és a szimulációk helyes kitöltéséhez hasznos segítséget nyújthatnak (aki már korábban átböngészte, az az 1. tesztforduló alatt is találkozhatott olyan kérdésekkel, amit az e-book alapján könnyen megválaszolhatott).
 
Javaslatok, tippek a készülés módjára:
  • Nem kell mindenkinek mindent elolvasni! Osszátok fel a tananyagot egymás között, de kezdjétek el időben!
  • A kiadott anyagokat áttanulmányozni érdemes, de nem szükséges A-tól Z-ig megtanulni. A forduló alatt ezeket (és bármely más forrást) használhatjátok.

Figyelem: Informatikai biztonsági okokból erősen javasoljuk, hogy a szimulációt csak egy gépen indítsátok el!

Próbáljátok ki mindezt azon a gépen is, ahol majd kitöltitek a tesztfordulót. Bármely átlagos iskolai gép megteszi, de itt egy link, amivel ellenőrizhetitek az: http://keba.aleasgroup.com/test/. Hasznos az előzetes ellenőrzés (az adott gépen megfelelően friss böngésző és Flash Player található-e). Ne feledjétek: hangfalakra is szükség lesz!

A szimuláció gondolkodás nélküli végigkattintgatásához kb. 30 perc szükséges. A játékidő hossza így attól függ, hogy a 30 döntési pontnál mennyit tanakodtok (a tavalyi tapasztalat szerint a szimuláció kb. annyi időt igényel, mint egy tesztforduló).

Kérdés esetén:

helpdesk@aleasgroup.com

36-1-501-4260

Cikkkategóriák:
Kategória nélkül

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük