banner

Tájékoztatás a döntőről

Szerző:

Tisztelt Diákok!

A verseny döntőjével kapcsolatban hamarosan emailben (és akit tudunk, telefonon is) értesítünk minden csapatot. Itt most csak a legfontosabb elemeket rögzítjük:

  • A döntő időpontja: 2018. 03. 02. péntek. A megnyitó 10 órakor lesz, kérünk minden csapatot, hogy 9:00 és 9:30 között érkezzen meg. (A menetrendekhez igazodva, azaz ha valamelyik csapat úgy tud Bp-re érkezni, hogy csak 9:31-re tud megjelenni a döntő helyszínén, az is megfelelő 🙂 ) A helyszínen beléptetési rendszer van, azaz ahhoz is kellhet pár perc, hogy a földszintről feljussatok az 1. emeletre. A program várhatólag 15:30-ig tart majd (de ebben már a fozózás és a nyereményosztás is benne van).
  • A döntő helyszíne: Bank Center, Budapest, Szabadság tér 7, 1054

Fontos: A Bank Center beléptetési rendszere miatt kérjük, hogy minél hamarabb küldjétek egy listát, mely tartalmazza a csapattagok és a kísérő tanár nevét és személyazonosító igazolvány számát. Emellett kérjük, hogy minden csapattag hozza magával a diákigazolványát is.

Ezen kívül szükség lesz nem programozható számológépre is. Étkezést biztosítunk.

A döntő menete:

1) Találkozásom a tőkepiacokkal

A csapatok az elődöntőre elkészített esszéjüket mutatják be egy maximum 10 perces prezentáció segítségével, majd válaszolnak is a zsűri által feltett kérdésekre.

2) Vetélkedő írásbeli és szóbeli feladatokkal (értékpapírok típusai, a világ tőzsdéi, részvényelemzési – fundamentális és technikai – fogalmak, stb., valamint, ahogy az elődöntős tesztben, a hazai tőkepiac ezen belül is legfőképpen a BÉT és a BÉT-en jelenlévő hazai vállalatok).

A nap menetéről, a várható feladatokról részletesebb információk az emailben.

Jó készülést!

Cikkkategóriák:
Hírek

Hozzászólások lezárva.