banner

Tájékoztatás a döntőről

Szerző:

Tisztelt Diákok!

A verseny döntőjével kapcsolatban hamarosan emailben (és akit tudunk, telefonon is) értesítünk minden csapatot. Itt most csak a legfontosabb elemeket rögzítjük:

  • A döntő időpontja: 2019. 03. 05. kedd. A megnyitó 10 órakor lesz, kérünk minden csapatot, hogy 9:00 és 9:30 között érkezzen meg. (A menetrendekhez igazodva, azaz ha valamelyik csapat úgy tud Bp-re érkezni, hogy pl. csak 9:31-re tud megjelenni a döntő helyszínén, az is megfelelő.) A helyszínen beléptetési rendszer van, azaz ahhoz is kellhet pár perc, hogy a földszintről feljussatok az 1. emeletre. A program várhatólag 15:30-ig tart majd (de ebben már a fozózás és a nyereményosztás is benne van).
  • A döntő helyszíne: Bank Center, Budapest, Szabadság tér 7, 1054

Fontos: kérjük, hogy minden csapattag hozza magával a diákigazolványát is, a tanárok pedig a pedagógusi státuszról szóló igazolást.

Ezen kívül szükség lesz nem programozható számológépre is. Étkezést biztosítunk.

A döntő menete:

1) Találkozásom a tőkepiacokkal

A csapatok az elődöntőre elkészített esszéjüket mutatják be egy maximum 10 perces prezentáció segítségével, majd válaszolnak is a zsűri által feltett kérdésekre.

2) Vetélkedő írásbeli és szóbeli feladatokkal (értékpapírok típusai, a világ tőzsdéi, részvényelemzési – fundamentális és technikai – fogalmak, stb., azaz a verseny korábbi részei alatt felmerült témák)

3) A hazai tőkepiac ezen belül is legfőképpen a BÉT és a BÉT-en jelenlévő hazai vállalatok.

A nap menetéről, a várható feladatokról részletesebb információkat emailben küldünk.

Jó készülést!

Cikkkategóriák:
Egyéb · Hírek

Hozzászólások lezárva.