banner

Röviden

Szerző:

Tőzsdejáték középiskolásoknak
2020/2021 tanév

A verseny rövid leírása

 

A töri és a kémia mellett érdemes lenne a pénz világáról is tanulni? Érdemes lenne belekóstolni a befektetések világába, a bankoktól egészen a tőzsdéig? Jó móka lenne arannyal, olajjal, Apple, McDonald’s, vagy OTP részvénnyel kereskedni?

Ha így gondolod, pont jó helyen jársz, mert a Tőzsdejáték középiskolásoknak hazánk leghosszabb múlttal rendelkező pénzügyi versenye (az idei már a huszadik!) és az egyetlen, kifejezetten a pénzügyi befektetésekre fókuszáló verseny, mely a középiskolásokat szólítja meg.

Az alábbiakban a verseny legfontosabb elemeit mutatjuk be. A részletesebb leírás a “Szabályzat” menüpontban olvasható, kérjük, azt is tekintsétek át.

FIGYELEM! Az alábbi időpontok egyelőre tervezett időpontok.

1. Regisztráció (2020. október 02.  –  2020. november 04.)

A versenyre, ahova 3 fős csapatok jelentkezhetnek. 2020. október 02. és  2020. november 04. között lehet regisztrálni. Figyelem! Kétszer kell regisztrálni: először a weblapon, utána pedig – ugyanolyan csapatnévvel! -az Erste Traderben. A csapatneveteket ti választjátok, de kérjük, a csapatnevetek után írjátok be az iskola OM azonosítóját is. Ez nekünk nagy segítség a csapatok megfelelő azonosításához. (A határon túli csapatok adjanak meg egy fiktív számsort.)

A regisztrációs periódus alatt is érdemes gyakorolni. A kereskedést az Erste Trader felületen gyakorolhatjátok (a verseny indulásakor visszaáll az alaphelyzet), a honlapon elérhető videós játékokkal, oktatóvideókkal, játékokkal pedig a tesztfordulókra készülhettek.

 

2. A verseny selejtezője (2020. november 04. – 2021. január 15.)

2.1. Online tesztek és feladatok (ÚJ!) az Ilias tesztfelületen Kezdés: 2020. november 04.

2.2. Hozamverseny az Erste Trader felületen Kezdés: 2020. november 21. és folyamatos kereskedés 2021. január 15-ig, DE benne egy szakaszversennyel (2020. november 04. és november 20. között)!

FONTOS: A selejtező mindkét felére külön kell regisztrálni. Először a weblapra, majd az Erste Trader-re. Mindkét helyen ugyanazt a csapatnevet adjátok meg. A regisztráció akkor lesz teljes, ha a regisztráció során tőlünk kapott emailben lévő linkre rákattintotok, ezzel megerősítve a regisztrációtokat.

 

3. A verseny elődöntője és döntője (2021. február)

A selejtező lezárultával a legjobb 10-10 csapat folytathatja a küzdelmeket a verseny elődöntőjében, majd döntőjében. A döntőre várhatólag 2021. február végén kerül sor. Az elődöntőbe kerülés szabályait a Szabályzat részletezi, de itt is leírjuk, hogy az előző években az elődöntő egyik feladata egy esszé volt, amely a csapatok saját kereskedésének történetét írta le.

 

4. Nyeremények

A felvezető játékkampány és a verseny díjazásáról a “Nyeremények” menüpontban olvashatsz részletesen. A díjaknak két fő típusa van:

4.1. Szakmai díjak: pl. 120 órás brókerképző tanfolyam, gyakornoki munkalehetőség brókercégnél, befektetési konferencia.

4.2. Értékes tárgynyeremények: okosórák, speciális pendrive-ok és még sok más…

 

Ha megvan a csapat 3 tagja, akkor irány a regisztráció!

Cikkkategóriák:
A verseny szabályai

Hozzászólások lezárva.