News

Véget ért az idei Tőzsdejáték

Véget ért a 2020/21-es Tőzsdejáték!

Az idei döntő speciálisra sikeredett, de nemcsak azért, mert nem személyesen, hanem a Zoom-on keresztül valósult meg: a zsűri egybehangzó véleménye alapján nagyon erős mezőny gyűlt össze, melyben szerepe volt annak is, hogy idén először már az elődöntő során is sor került egy viszonylag hosszabb beszélgetésre az egyes csapatokkal. A küzdelem szoros volt és végül az alábbi eredmények születtek:

(tovább…)

Elődöntő 2021

Tisztelt Diákok!

Az elődöntő – a selejtező egyes fordulóihoz hasonlóan – online fog zajlani és több elemből tevődik össze:

1. Esszé: „Találkozásom a tőkepiacokkal” Beküldési határidő: 2021. február 7. 
Az esszére maximum 20 pontot lehet kapni.

2. Beszélgetés a csapatokkal. Erre várhatólag 2021. február 13. és február 18. között kerül sor, csapatonként külön-külön, előre megadott és egyeztetett időpontban kerül sor, mely során nemcsak az esszé tartalma fog szóba kerülni, hanem általános pénzügyi-tőzsdei témák is.

A beszélgetést is értékeljük, itt maximum 10 pontot lehet szerezni. Részletesebben:

(tovább…)

Elődöntőbe jutott csapatok

Tisztelt Diákok!

A selejtező lezárult és a Versenykiírás szabályait figyelembe véve a következő csapatok jutottak a Tőzsdejáték elődöntőjébe: (tovább…)

Ilias 1-2-3. forduló eredmények

Tisztelt Csapatok!

Publikáljuk a videós feladat eredményeit tartalmazó Ilias állást. Az állás elég szoros (a Top 20 alatt is) és ne feledjétek el, hogy szerdán 40 pontot lehet szerezni! (tovább…)

Ilias 1-2. forduló eredmény (2020)

Tisztelt Diákok,

A 2. tesztforduló rendben lezajlott. A mezőny továbbra is rendkívül szoros, ráadásul a megszerezhető pontok nagyobbik része még hátravan: a következő feladatért, a videóért november 30. és december 13. között 10 pontot, a januári 3. teszt hibátlan kitöltéséért pedig majd 40 pontot lehet szerezni. (tovább…)

Erste Trader szakaszverseny – eredmény

Tisztelt Csapatok!

A Trader küzdelem 2020. november 4-én indult és 2021. január 15-ig tart, de a küzdelem első két és fél hetének legjobbját külön is díjazzuk. A küzdelem persze folyik tovább, ez csak amolyan állapotkép, de mindenképpen gratulálunk a szakaszverseny győztes csapatának! (tovább…)

Ilias 1. teszt – fordulónyeremény 2020

Tisztelt Csapatok!

Ahogy nemrég publikáltuk, az első tesztfordulót 34 csapat is hibátlanul teljesítette, így közöttük sorsolással dőlt el, hogy ki nyerte meg a fordulónyereményt. (tovább…)

Erste Trader oktatóvideó 2020

Kedves Diákok!

Elkészült a Traderfelület használatát bemutató Trader oktatóvideó!

A videót a YouTube csatornánkon tudjátok megtekinteni: (tovább…)

Tőzsdejáték középiskolásoknak döntő 2020

2020. március 5-én, csütörtökön lezajlott a Tőzsdejáték döntője. A magas színvonalú döntőt a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumból érkezett Stock Sharks csapata nyerte, melynek tagjai: Szombathy Ádám, Gajdusek Ákos, Takács Árpád, tanáruk: Böröczki Róbert.  (tovább…)

Tőzsdejáték – országos döntő – 2019

2019. március 5-én került sor a Közép-európai Brókerképző Alapítvány versenyének, a “Tőzsdejáték középiskolásoknak” országos döntőjére. A helyszín ezúttal a Bank Center épülete volt a Budapesti Értéktőzsde jóvoltából.

(tovább…)