News

Tőzsdejáték 2023/24 végeredmény

Véget ért a 2023/24-es Tőzsdejáték!

Az idei döntő 2024. március 12-én, a Budapesti Értéktőzsdén a került megrendezésre. A zsűri egybehangzó véleménye alapján nagyon erős mezőny gyűlt össze. A küzdelem rendkívül szoros volt és végül az alábbi eredmények születtek: (tovább…)

Elődöntő eredménye 2023/24

Kedves Elődöntős Versenyzők,

Először is gratulálunk az összes elődöntős csapatnak! Sok-sok kiváló produkció született és így nem volt könnyű a döntés, hogy mely 5 csapat jut a döntőbe.

(tovább…)

Elődöntő 2024

Tisztelt Diákok!

Az elődöntő – a selejtező egyes fordulóihoz hasonlóan – online fog zajlani és több elemből tevődik össze:

1. Esszé: „Találkozásom a tőkepiacokkal” Beküldési határidő: 2024. február 9. 

(tovább…)

Selejtezők végeredménye (2023-2024)

Kedves Versenyzők,

Köszönjük nektek az idei versenyünkön, annak selejtezőjén való részvételt! Fantasztikusan szoros volt a mezőny és sok kiváló csapat van, aki most sajnos nem juthatott tovább. Kérjük, ne csüggedjenek, bízunk benne, hogy a verseny során megtanultak szó szerint is kamatozni fognak a jövőben!

Az utolsó tesztforduló kapcsán észrevétel nem érkezett a megadott határidőig (2024. 01. 20.).

A Versenykiírás szabályait figyelembe véve a következő csapatok jutottak a Tőzsdejáték elődöntőjébe: (tovább…)

Második fordulós eredmények és a továbbiak

Véget ért az 2. tesztforduló!

A második fordulós teszteredményeit mindenki láthatja az Ilias felületre belépve, a ranglista állását pedig a honlap „Eredmények” moduljában! A következő forduló 2024. január 17-én, szerdán lesz, magyarországi idő szerint 15:00 és 18:00 között. A harmadik (egyben utolsó) forduló még jobban fog a befeketetésekhez és ezen belül a tőzsdéhez kapcsolódni és továbbra is fontosak lesznek az aktualitások is. 

(tovább…)

Első fordulós eredmények és a továbbiak

Véget ért az 1. tesztforduló!

Az első fordulós teszteredményeit mindenki láthatja az Ilias felületre belépve, a ranglista állását pedig a honlap „Eredmények” moduljában! A következő forduló december 13-án, szerdán lesz, magyarországi idő szerint 15:00 és 18:00 között. A második forduló még jobban fog a befeketetésekhez és ezen belül a tőzsdéhez kapcsolódni és fontosak lesznek az aktualitások is. A második forduló annyiban is nehezebb lesz, hogy 30 kérdés vár majd a versenyzőkre!

(tovább…)

Tőzsdejáték 2022/23 végeredmény

Véget ért a 2022/23-as Tőzsdejáték!

Az idei döntő 2023. március 7-én, a Budapesti Értéktőzsdén a került megrendezésre. A zsűri egybehangzó véleménye alapján nagyon erős mezőny gyűlt össze, melyben szerepe volt annak is, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az elődöntő során is sor került egy viszonylag hosszabb beszélgetésre az egyes csapatokkal. A küzdelem rendkívül szoros volt és végül az alábbi eredmények születtek: (tovább…)

Erste Trader 2022. 01. 13.

Erste Trader állás, 2022. 01. 13.

Már csak két kereskedési nap van hátra a hozamversenyből, az állás viszont továbbra is szoros és nemcsak a top 10 csapat között. Kérdés, hogy ki mekkora kockázatot vállal az utolsó napokban, illetve a piac a longosoknak vagy a shortosoknak fog kedvezni? Hamarosan elválik. (tovább…)

Erste Trader 2022. 01. 10.

Az Erste Trader-es kereskedési versenyen, az utolsó napokban egyelőre nem történek jelentősebb változások. A vezető csapatok inkább kivárásra játszanak, míg az őket követő csapatok sem mertek nagyobbat kockáztatni. Ami a korábbi évektől eltérően szokatlan, hogy a lemaradó csapatok közül egyelőre senki sem kockáztatott pedig hamarosan a kereskedési verseny is lezárul. (tovább…)

Erste Trader 2022. 01. 07.

Az Erste Trader-es kereskedési versenyen, a piaci turbulenciáknak köszönhetően történek változások. A csapatok közül a vezető Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium RoaringKitty (csapattagok: Nébl Bálint, Otta Janka, Csákány Benedek) csapatnak a tetemes előnye olvadt, de továbbra is kitart. Ők a verseny kezdete óta 21%-al növelték a számlájuk értékét! (tovább…)