banner

Elődöntő – 2019 – Eredményhirdetés

Szerző:

Tisztelt Diákok, tisztelt Felkészítő Tanárok!

A 2018/19-as Tőzsdejáték középiskolásoknak elődöntője rendben lezajlott.

Nagyon sok igen színvonalas művet olvashattunk, tényleg lebilincselő, ahogy leírtátok a szakmai és személyes élményeiteket. A különbségtétel emiatt is nehéz volt, de azért már első látásra is volt pár, amely kiemelkedett a többi közül és az is látszott, hogy volt pár olyan is, amely a csekély kereskedési aktivitás miatt nem lehetett túl mély, de az is érezhető volt, hogy az egyes ügyletek magyarázata hiteles, vagy kicsit utólagosan magyarázott. Az esszék szerkesztettsége terén is voltak különbségek, ez is szerepet játszott az értékelésben.

Február 13-án lezajlott a tesztforduló is. Ahogy előre és menetközben is jeleztük, a teszteket manuálisan is javítottuk, hiszen a nyílt kérdések esetén előfordulhatott (és elő is fordult), hogy egy jó választ rossznak értékelt a program. A megadott határidőig beérkezett észrevételeket is feldolgoztuk.

Mindezek következtében a következő csapatok jutottak be a Tőzsdejáték középiskolásoknak országos döntőjébe:

 

All Stars Csány Edition

amigók

Arpad Fund

BillionaireSquad

Rubel Bárók 18

 

A csapatok nem helyezés, hanem ábécé sorrendben vannak feltüntetve. Pontszámokat most nem közlünk.

A döntő menetéről felkerült már a honlapra egy rövid cikk, de emailben és/vagy telefonon is felvesszük a csapatokkal a kapcsolatot.

Az elmúlt évek tendenciája nem változott, egyre több az olyan csapat, amely a verseny gyakorlatilag minden területén kimagasló teljesítményt nyújt. Ez számunkra örömteli, hiszen ez a verseny egyik célja, ugyanakkor egyre nehezebb különbséget tenni a legkiválóbb csapatok között.

A többi csapat most nyilván csalódott, ami teljesen reális, hiszen több másik csapat is kiváló teljesítményt nyújtott és mindenki nyerni akart – viszont a döntőbe csak 5 csapat kerülhetett be. Bízunk abban viszont, hogy az országos elődöntős eredmény mellett a verseny néhány hónapja során megtanult ismeretek, képességek hasznosak lesznek a jövőben, legyen szó akár pénzügyi vetélkedőről, a jövőbeli valódi személyes pénzügyekről, vagy bármilyen projektjellegű munkáról, hogy hogyan kell felosztani a munkát és egyúttal hogyan kell csapatként együtt dolgozni.

Tehát minden elődöntős csapatnak gratulálunk! A végzősöknek sok sikert kívánunk a vizsgáikhoz, a többiek pedig térjenek vissza jövőre és mutassák meg, hogy a döntőben a helyük. A most búcsúzóknak hamarosan postázzuk az elődöntős nyereményüket, az 5 döntősnek pedig a döntő során adjuk át.

Cikkkategóriák:
Egyéb · Hírek

Hozzászólások lezárva.