banner

A döntő

Szerző:

Tisztelt döntőbe jutott Diákok!

Tisztelt Tanárok!

Tájékoztatunk benneteket néhány, a döntővel kapcsolatos tudnivalóról.

A döntőre 2011. 02. 25-én kerül sor, a Nemzetközi Bankárképző Központ épületében. A döntő két részből áll majd. Az első részben a csapatoknak az esszéjüket kell megvédeni, a következő módon: egy maximum 10 perces prezentáció keretében be kell mutatniuk annak legfontosabb pontjait és utána szintén 10 perc erejéig válaszolniuk kell a zsűri kérdéseire. Félórás ebédszünet után a második rész egy klasszikus vetélkedő lesz, ebben minden elképzelhető feladattípus szóba jöhet. Amire most is felhívjuk a figyelmeteket, az az, amit a verseny korábbi részei során is hangsúlyoztunk: az elméleti jellegű ismeretek mellett nagyon fontos az, hogy azokat a gyakorlatban is tudjátok alkalmazni, illetve a naprakészség, az aktualitások ismerete szintén nélkülözhetetlen lesz. De, általában: bármi előkerülhet! Persze ezt már a verseny utóbbi fordulói kapcsán jól tudjátok…

Szintén megfigyelhettétek, hogy bár hazai részvényekkel nem kereskedhettetek a játék során, de az egyes Ililas-os feladatokban többször szerepeltek a BÉT-tel és a BÉT-en jelenlévő vállalatokkal kapcsolatos kérdések. Ez a trend folytatódik a döntőben is, ahol egyébként – többek között – ott lesz a BÉT képviselője is.

A döntőre mindenképpen hozzatok magatokkal csapatonként két, nem programozható számológépet (azaz telefont nem használhattok számológép helyett). Kérjük, a prezentációt (ppt formátumban) a biztonság kedvéért küldjétek el emailben is (használhattok pendrive-ot, de hátha nem ismeri fel a gép, stb., így ez egy biztonsági megoldás). Emellett mindenképp hozzátok magatokkal a diákigazolványotokat, ez fontos, hogy ellenőrizzük, hogy megfeleltek-e a versenykiírás követelményeinek.

A döntő kezdete 10 óra, a várható befejezés 14 45. Kérjük a csapatokat, hogy lehetőleg 9 15 és 9 45 között érkezzenek meg az adategyeztetés miatt. (Az ffg csapattal erről külön egyeztetünk!) A verseny kezdése előtt és a verseny két része között büfét biztosítunk.

Eredményes felkészülést kívánunk minden csapatnak, nemcsak magunk, a KEBA, hanem a döntőn is jelenlevő partnereink: az Equilor, az Erste Befektetési Zrt., a Fio-Broker, a BÉT, a KELER nevében is.

Győzzön a legjobb!!!

 

 

 

 

 

 

Cikkkategóriák:
Korábbi döntők

Mondja el véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük