banner

Elődöntő eredmények

Szerző:
Avatar

Tisztelt Csapatok!

A 2019/20-as Tőzsdejáték elődöntője lezárult.

Az elődöntő teszt rendben lezajlott, a beérkezett észrevételeket is feldolgoztuk. Egy feladatnál több jó választ is elfogadtunk (a BÉT-es ETF-es feladatnál). Ez az Ilias felületen nem látszik.


Az esszék értékelése természetesen nehezebb volt. A szakmai színvonal és a kért szempontoknak való megfelelés mellett hangsúlyosan vettük figyelembe az esszé hitelességét, azt, hogy – az esszé és a kereskedési napló adadai alapján –  az adott csapat mennyire ásta bele magát a kereskedés rejtelmeibe. A verseny neve nem véletlenül Tőzsdejáték, ez az a pénzügyi verseny, ahol a selejtező kezdetétől a döntő végéig az elmélet mellett a gyakorlat is nagyon fontos szerepet kap.

Ennek ellenére nehéz volt a döntés, mert természetesen igyekezett minden csapat kihozni magából a legtöbbet az elődöntő során, a sok kiváló teszteredmény mellett nagyon sok kiemelkedő esszé is született. Természetesen utóbbi kapcsán jelentős különbségek is voltak, nem utolsósorban amiatt, mert sokkal könnyebb dolga volt azon csapatoknak, akik végig aktívak voltak a Trader felületen.

A teszt és az esszé alapján a következő öt csapat jutott be a Tőzsdejáték 20. országos döntőjébe:

Budai pontyok – Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium, Budapest

Burgermeister – Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, Paks

Crazy Frogs – Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

StockSharks – Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, Győr

Rosikadomi – Jurisich Miklós Gimnázium, Kőszeg

A csapatok ábácésorrendben szerepelnek.

A döntő időpontja és helyszíne: 2020. március 5. csütörtök, Bank Center (Budapest, Szabadság tér 7, 1054).

Maga a verseny 10 órakor kezdődik, a csapatokat kérjük, hogy 9:00 és 9:30 között érkezzenek meg. Bővebb tájékoztatást is adunk a döntő jellegéről és az egyéb paraméterekről, e-mailen és telefonon keresztül.

A többi csapat most nyilván kicsit csalódott, hiszen ők is sok munkát fektettek a verseny egészébe és valójában elég kis különbségeken múlott az, hogy nem ők jutottak be a döntőbe. Ugyanakkor már az elődöntőbe jutás is azt jelenti, hogy a többi 15 csapat 45 diákja is messze-messze az országos átlag felett van a befektetési piacokkal kapcsolatos információkkal kapcsolatban és azt gondoljuk, hogy ezzel a versenyünk elérte a célját. És természetesen, akik még nem végzős diákok, jövőre újra megpróbálhatják. 🙂

 

 

 

Cikkkategóriák:
Hírek

Hozzászólások lezárva.

KEBA menü