banner

2018. Ilias 1-2-3. teszt eredmény

Szerző:
KEBA admin

Kedves Versenyzők és Felkészítő Tanárok,

A 2018/19-es Tőzsdejáték harmadik tesztje is lezárult. Az eremények a korábbiakhoz képest még jobban szóródnak, ami nem meglepő a kérdéssor nehezedése és az időkorlát miatt.

Mindenesetre gratulálunk minden csapatnak, akinek sikerült végigverekednie magát a 20 kérdésen!

A ranglista az alábbi linkről tölthető le, melyhez az alábbi magyarázatot fűzzük, mivel a helyzet egyre bonyolódik.

A Versenyszabályzat kimondja, hogy “Amennyiben két csapat ugyanolyan pontszámmal végez az Ilias rangsorban, abban az esetben az Erste Trader-en elért eredmény alapján rangsoroljuk őket.” Mi most a 2018. december 12-i Esrte Trader állás alapján rangsoroltuk a továbbjutásra álló csapatokat. Látható, hogy a különbségek nemcsak a teszteredméynek terén, hanem az ET rangsorban is nagyon szorosak, és ez tényleg csak egy tájékoztató jellegű (nem real-time) rangsor.

Arra korábban is felhívtuk a figyelmet, hogy a tesztágról iskolánként csak 2 csapat juthat tovább. Így a jelenleg 9. helyen álló dotozsdedestroyers és a 11. helyen álló wallstreetfarkasai csapatok nem állnak továbbjutásra, hiszen az iskolájukból két másik csapat jobb pontszámmal rendelkezik.

A Versenyszabályzat szintén kimondja, hogy “Amennyiben valamelyik csapat mind az Ilias rangsorban, mind az Erste Traderen folyó versenyben bekerül a top 10-be, abban az esetben abból a részből jut tovább, ahol jobb helyezést ért el.” Jelenleg kettő olyan csapat is van az Ilias ranglista élmezőnyében, akik az ET versenyben is továbbjtásra állnak, így ez módosítja az Iliasról való továbbjutást is.

Az arpadfund csapat tovább bonyolítja a képet, a Versenyszabályzat ugyanis nem készült fel arra az esetre, hogy mi van akkor, ha ugyanaz a csapat vezeti az Ilias és az ET ranglistát. 🙂 Nos, akkor most kiegészítjük a Versenyszabályzatot a következő kitétellel: “Amenyiben egy adott csapat ugyanolyan helyezéssel zár az Ilias és az ET ranglistán az első tíz csapat között, abban az esetben az ET ágról jut tovább.

A ranglista innen tölthető le:

2018. Ilias 1-2-3. teszt eredmény

A teszteredmények és a 2018. december 12-i ET eredményeket is figyelembe véve zöld színnel jelöltük az éppen aktuálisan továbbjutásra álló csapatokat.

A 4. fordulóra a szünet után, 2019. január 9-én, 15 és 18 óra között kerül sor. Ez egyben az utolsó tesztforduló is lesz, melynek tematikája és a javasolt irodalmak hamarosan felkerülnek az “Ajánlott irodalom” menüpontba.

Ne feledjétek, hogy az utolsó tesztforduló eredménye mindenkinek nagyon fontos lehet, ugyanis egyrészt elég sok csapatnak van még esélye, hogy innen jusson tovább, másrészt hiába jön be egy csapatnak egy trade az utolsó napokban és kerül az ET mezőny 1-10. helyezettje közé, csak akkor jthat tovább, ha van megfelelő Ilias aktivitása (és eredménye) is, lásd Versenyszabályzat.

Cikkkategóriák:
Eredmények · Hírek

Hozzászólások lezárva.

KEBA menü